"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne"
Tamási Áron

"Lent délen meseszép éjjen édes édent remélsz"


2010. november 12., péntek

A mai nap fénye, egy szép nap végén egy balatoni séta volt amit a barátnőmmel ketten tettünk Balatonkenesén. Nagyon későn értünk oda előtte Veszprémben vásárolgattunk, és végre egy kedvemre való csizmát is tudtam venni amit már régóta szerettem volna. De a lényeg azért mégis a kirándulás volt  mert mindketten a természet rabjai vagyunk.(kis túlzással)!
A fűben a pici kis szásszorszéptől, ami még a hűvösebb időjárás ellenére is még mindig virágzik, a nagyobb tűztövis bokrokig amit egy háznál láttunk és megcsodáltunk  mert tele volt tűzpiros és  sárga színű bogyókkal. A szemnek már a tél kezdetét jelezte, de a parton a hulló fa levelek közt még ősz van. Lefelé sétálva a hegyről találkozunk egy szintén arra sétáló családdal biciklis kisfiúkkal aki önfeledten  kergetőzik a kutyáival a bicikliét is hátrahagyva. A játék hevében a kutyák felugrálnak a barátnőmre, de ő jól veszi az ilyen akadályokat is. Továbbhaladva mintha ibolya lenne a fűben de a kezdődő sötétedés ilyen érzéki csalódást is okoz. Rögtön meg is egyezünk tavasszal eljövünk erre ibolya nézőbe. Elérünk a parthoz a látvány magáért beszél ez a kép jól vissza adja amit láttunk.(persze ott látni semmi mással (kép) nem ér fel) A tó fodrozódása,a lenyugvó nap ahogy megtörik a víztükör felületén.....! Erre mondják ezt látni kell! Majd ha már láttad újból és újból oda kívánkozol mert megint látni szeretnéd!! Véget ért hát ez a szép napsütéses nap is, az őszi természet látványát hazafelé menet még szóban is méltatva ,de egyetértve amint időnk lesz újból nekivágunk!!
Szép napos hétvégét kívánok mindenkinek! Georgina

3 megjegyzés:

MJ írta...

Nagyon szép felvétel és igazad van, látni kell! Nem reklámozni akarom magam, de küldök neked itt egy linket, az is balatoni naplemente,
http://mjozsef.blogspot.com/2009/11/izzas.html
Kellemes hétvégét!

georgina írta...

Egy kis elnézéssel tartozom mert ezt a fotót nem én készítettem de pont olyan mint ahogy én akkor láttam.Sajnos még mindig tanulom a dolgokat így a képfeltöltést is,addig
keresgélem a neten a képeket.Remélem nem haragszol ezért.A te képed mivel valós már csak azért is szebb mert egy emlék és, mert te valóban ott abban a pillanatban ezt láthattad. Köszönettel tartozom érte, hogy megosztottad velem. Nagyon tetszik!

MJ írta...

Már miért haragudnék? Amúgy csomó mindent én is még csak tanulgatok. Ha elakadok segít a fiatalság, vagy megcsinálják helyettem! Szivesen megosztottam, nem jár érte köszönet, de azért jól esett! Örülök, hogy tetszett! Köszönettel!