"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne"
Tamási Áron

"Lent délen meseszép éjjen édes édent remélsz"


2010. november 22., hétfő

Téli felkészülés!

Ma szabadnapom volt ennek ellenére nem mondhatnám, hogy pihenéssel tölthettem.
Tegnap és tegnapelőtt disznó vágásban volt részem mondhatom elég fárasztó dolog de hát ugye azt azért el kell ismerni olyan kolbászt,hurkát senki nem vesz a boltban mint amit az ember maga készít el. A gyerekek imádják így hajrá dologra fel! Reggel a korai keléstől az esti munkáig minden benne van,de egyszer egy évbe ki lehet bírni.Többször sajnos nem megy már ha az ember a pénztárcáját nézi már csak amiatt se.Na de most már kész, ma már csak a takarítás volt hátra ami eléggé elfárasztott délután egy kicsi pihi volt és estére már van újból annyi energiám,hogy megnézzem a levelezésem és még egy pár sort írjak. Holnap újból a megszokott rend irány a munka majd este haza, bár még előtte édesanyámhoz felnézek mert a hétvégén fájt a feje, megérzi az időváltozást, havat mondanak már jövő hétre márpedig ha ez így lesz újból elkezdődik a kocsival való nehezebb bejutás a munka helyig és vissza.Nem szeretek csúszós időben vezetni bár a párom lecserélte a kocsin  a nyári gumikat télire. És szerintem van is különbség bár sokan ezt is elbliccelik ugyan minek felkiáltással! Szerintem pedig aki teheti igenis cserélje ki, mert egy árokba csúszást vagy esetleg egy koccanást is elkerülhetünk vele.(van amit sajnos evvel sem lehet)ezt én is tudom de azért többségébe számít! Mások miatt is fontos mert általában a vétlennek van nagyobb kára, és ha így tehetünk valamit azért, hogy ez ne történjen meg szerintem kötelességünk is.Persze azért ezt mindenki maga dönti el,hogy tudja megoldani.Nemsokára (öt hét) itt a karácsony, a sok bevásárlás majd az ünnepekben is sokan kelnek útra szeretteiket meglátogatni vigyázzunk tehát lehetőség szerint egymásra az utakon is, hogy mindenkinek Békés Boldog karácsonya legyen!! Georgina3 megjegyzés:

MJ írta...

Haj de szerettem régente a disznóvágásokat! Első, amit ettem belőle, a jól megtisztított és sózott nyers bőr. Perzselt az igazi! Kóstoltad már?

georgina írta...

Igen,de én őszintén inkább a friss pecsenyét részesítem előnyben,na meg a többi finomságot(hurkát,kolbászt)csak az igazság az,hogy mire odaérek addigra már alig birok valamit enni.Na de másnap...

Apa54 írta...

Hozzászólásomat a blogomban találod. http://apa54.blogspot.com/2010/11/merenylet-az-egeszseg-ellen.html