"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne"
Tamási Áron

"Lent délen meseszép éjjen édes édent remélsz"


2010. december 2., csütörtök

Jégcsillag

Itt a tél. Most már tényleg és visszavonhatatlanul. Az ablakon jég csillagok formázódnak ami a hideget és a fagyos éjszakát jelenti. Én nem igazán szeretem bevallom őszintén a hideget, jobban bírom a meleget de ez nem számít.Most van az ideje tehát most legyen hideg ne például májusban. Egyébként a havat szeretném ha otthon lehetnék, a meleg szobából szívesen nézném ahogy a hópelyhek szállingóznak a szél szárnyán.De így, hogy dolgozni kell menni már nem túl jó.Gondolok itt a közlekedésre, mert az utak többsége nem olyan mint annak lenni kellene. Pedig mindig azt hallani készülnek a télre, de amikor konkrétan helyzet van akkor valahogy nemigen látni az utcán, hogy tisztítanák.Vagy ha igen akkor sem mindjárt amikor épp kéne. Én azt is megértem, hogy rögtön mindenhol nem lehet, csak ezzel meg az a baj, hogy dolgozni menni kell és ennek bizony sok árokba csúszás, vagy éppen baleset a vége.Igazából nem tudom mi lenne a jó megoldás( talán gyorsan nyugdíjba kéne mennem) de sajna az még jóval arrébb van. Marad a csúszkálás és reménykedés, hogy ma beérek nem lesz semmi baj. Összegezve jó ha esik a hó, mert a karácsony így szép, én is avval együtt szeretem, csak ha kérni lehetne akkor essen az út szélére azt kívánnám. De mivel ez nem az a műsor így marad minden a régiben, bocs a kifakadásért de mivel holnap megint menni kell már előre félek milyen utam lesz a munkahelyemig esik vagy nem ???? Azért mindenkinek jó pihenést kívánok és sok-sok türelmet a közlekedésben! Georgina

2 megjegyzés:

MJ írta...

Nálunk tegnap szinte egész nap eső esett. Ma reggel havazott egy órácskát, de az is vizes, latyakos. Én irigyellek a szép tiszta hóért! Mi lenne a megoldás? Egy nap majd háromszáz baleset volt az országos havazáskor. Egy része a nyári gumi, másik része a rutintalanság, megint másik része a relatív gyorshajtás miatt volt, a többi pech. Talán fell kell készülni! A kocsit is és nem szégyen gyakorolni a havas vezetést valami félreeső helyen. Össze kell szokni az autóval, hogy azt is tudja a vezető, hogy mit tud Ő, de azt is, mit tud a kocsija! No és ami még nagyon kell, partnernek tekinteni minden közlekedőt, nem pedig ellenfélnek meg akadálynak! Nagyon sok közlekedőben nincs tolerancia. Bocs a hosszadalmas megjegyzésért, de merek szövegelni, mert naponta vagyok úton és több százezer km és a vele járó tapasztalat van már bennem. Szép napokat!
Vigyázz másokra és másokkal!

georgina írta...

Azt teszem vigyázok. Egyébként mi mindig felkészítjük a kocsinkat télre téli gumi stb,de ettől még nem lesz jobb kedvem ha jeges úton kell közlekednem vele, pedig én is sokat vezetek, de az ónos esőben szerintem nem jó menni.Abban is egyetértek veled,hogy valóban sok emberben nincs meg a tolerancia.Én örülök ha válaszolsz akármilyen hosszan is!(sőt!) hiszen épp ez segít átvészelni az ilyen dolgokat. Úgyhogy inkább köszönöm a bátorítást!!És neked is jó utat,szép napot kívánok!