"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne"
Tamási Áron

"Lent délen meseszép éjjen édes édent remélsz"


2010. december 9., csütörtök

Könyv

Befejeződött a szavazás a karácsonyi ételekre liba máj 2 szavazat, rántott hal 2 szavazat, 1-1 a halászlé és a gombócos káposzta, hát ... a liba májra szavazok én is nagyon szeretem egy kis lila hagymával isteni finom tud lenni. Indult az új kérdés milyen színű díszbe öltöztessük a Karácsonyfát?Aki gondolja szavazzon kíváncsi vagyok ismét az eredményre. És van egy jó hírem elsősorban számomra de remélem mások számára is az lesz.Sikerült fényképező gépet vásárolni a fiam vett számomra egyet,amit már nagyon vártam most már itt van! Még kártyát kell venni hozzá és utána kezdődhet végre a fényképezés.Remélem hamar megtanulom kezelni ezért még egy kis türelmet kérek de utána aztán....!
Ez legalább jó kedvel tölt el, hiszen a munkahelyemen sok rossz történt. Sajnos elég sok lopással van dolgunk mostanában, nem gondolnánk, hogy könyvet is lopnak pedig megteszik! Méghozzá nem is akárhogy! Többen vesznek benne általában részt, külön-külön jönnek be az üzletbe nemtől, kortól függetlenül.Az egyik elkezd valamiről érdeklődni,vagy kéri ajánljunk neki könyvet, esetleg a másik eladótól a másik is kérdez elvonja a figyelmet addig a többi pakol. Ami szomorú még nem is azok az emberek teszik ezt akik rá vannak szorulva hanem olyanok akikre nem is gondolnánk amikor belépnek a boltba. Az egyik ismerősöm is mesélt egy történetet egy fiatalemberről aki pénzt kért tőle kenyérre, az ismerősöm adott neki kenyeret, majd a férfi kiment a helységből,ő még figyelte bentről az ablakon át ahogy távolodik.És mit lát? A férfi nem ért el a második szemetesig már az elsőbe nagy ívben beledobta a kenyeret! Ezek az esetek szomorúsággal töltenek el hová jut így a világ? Mi lesz még ebből, mert az nap mikor ez történt (sajnos miután elmentek vettük észre a hiányt), délben amikor ebédelni mentem egy másik üzlet nyitott ajtaja mellett mentem el egy biztonsági őr éppen valaki iratát kérte el.Ez már ijesztő, és felháborító is egyben. Ami még aggaszt az a dolog amikor valaki ennivalót dob ki,arra nagyon haragszom.Sajnos megoldás még nincs a lopások elkerülésére, figyelünk,de emellett továbbra is segítenünk kell a vásárlóinknak ha igény van rá. Ettől függetlenül mindenkinek kívánok jó karácsonyi vásárlást, és figyeljünk közbe értékeinkre is! Georgina

4 megjegyzés:

Apa54 írta...

Ennyire éhesek a kultúrára? Valami trükk lehet a dologban. Mindenből pénzt csinálni, ebből is. A pénz kell nem a könyv. Gondolom én.

georgina írta...

Igen ez valószínű,hogy igy van a pénz kell nekik!

MJ írta...

Bár nem a halászlé nyert, azért nálunk lesz, mert mi nem tudjuk elképzelni a szentestét nélküle. Engedelmeddel megosztom hát, ahogy én készítem:
http://mjozsef.blogspot.com/2009/12/desedai-halle-szentestere.html

georgina írta...

Nagyon szépen köszönöm megnézem mert nálunk is halászlé lesz a férjem kedvence a hal ha lehet ő mindig azt enne!De ő készíti is el,mert én dolgozom egyrészt,másrészt ő jobban tudja mint én tudnám.