"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne"
Tamási Áron

"Lent délen meseszép éjjen édes édent remélsz"


2010. november 18., csütörtök

Karácsonyi előzetes

Kezdődik lassan a karácsonyi vásárlások ideje, már most sokan nézelődnek van már aki vásárol is, főleg a kis nyugdíjasok akik apránként veszik meg a karácsonyra szánt ajándékot unokáiknak családjuknak. Ami a választékot illeti az hiszem bőséges,manapság már mindent meg lehet találni és venni  csak pénz kell hozzá. Minden évben akad valami olyan ajándék amire várni kell esetleg előjegyezni, de mire elérkezik az idő addigra szépen becsomagolva ott fekszik majd a fa alatt.A szeretet ünnepére már az üzletek gőzerővel készülnek, töltik fel áruval. A kirakatokban már sok helyen feldíszített karácsonyfát látni..Nekem ez még egy kicsit korainak tűnik,de én megértem hiszem az év ebben a szakában a legjobb a forgalom.Éppen ezért legyünk türelmesek egymással egy-egy sorbaállásnál mert mindenki a neki legszebb ajándékot szeretné mielőbb  hazavinni, de közbe figyeljünk oda egy kicsit egymásra is, hogy a szeretet  is megmaradjon és így valóban a szeretet ünnepe legyen a karácsony! Ha majd elérkezik a nagy nap szeretteinkkel körülvéve boldogan bontogassuk egymásnak szánt ajándékainkat a fa alatt. Ajándékot számomra adni öröm,és jó látni amikor örülnek neki.! Előzetesbe én  már  most  szeretnék egy  jó  kis sütemény receptet adni, amit jó szívvel ajánlok minden édesszájúnak :
    Tiramisu: 4 tojás,50dkg mascarpone,4 deci tejszín, 3deci feketekávé,3 evőkanál sütőrum, 2 doboz baba piskóta, 2 evőkanál kakaópor,4 evőkanál kristály cukor
    Elkészítése: A krémhez szétválasztjuk a tojásokat,majd a tojás sárgát a mascarponét a cukrot és a tejszínt (amit előtte felvertünk) összekeverjük. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a krémbe. A kávéhoz hozzá adjuk a rumot és a babapiskotát egyesével egy-egy pillanatra belemártjuk, majd egy tálba rétegenként lerakjuk.A rétegek közé krémet teszünk,a végén a tetején is krém legyen amit megszórunk a kakaóporral.Hűtőbe tesszük jó ha egy éjszakát áll fogyasztás előtt(de minimum egy órát)!Nagyon finom,gyorsan kész és könnyen elkészíthető édesség. Jó étvágyat kívánok hozzá!! Georgina



6 megjegyzés:

MJ írta...

Tiramisuúúú....s(h)úúú, de finom!
Viszont a tülekedést nem szeretem.

Apa54 írta...

Csatlakozom az előttem szólóhoz, mind a tíramisu, mind a tülekedés ügyben. Szerencsére az utóbbiban objektív és szubjektív okok miatt már nem lesz részem.

Joe bácsi írta...

Az bizony tényleg nagyon finom. Viszont a karácsonyi készülődés koraisága engem felettébb ingerel. Elveszi az ünnep varázsát, ez az üzleti szemléletmód. Idegesít, jobban örülnék, ha csak az adventi időszakban kezdődne el ez a tülekedés.

georgina írta...

szia

Hanna írta...

szia georgina

georgina írta...

Köszönöm fiúk az egyöntetű véleményt a sütiről jól esett,a többivel is egyetértünk! Mint midig!!!