"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne"
Tamási Áron

"Lent délen meseszép éjjen édes édent remélsz"


2011. január 22., szombat

Sámson és Májló + az aranyhal

aranyhal
Sámson és Májló
Szeretném nektek bemutatni a két kutyánkat Sámsont és Májlót.Mindkettő kutyusnak megvan a saját kis története.Sámson ő az idősebb kb tíz éves.Ő fekszik hátul (farkas kutya keverék).A története a férjem és a fiam a menhelyről hozták el.Ott úgy kapták meg,hogy a gondozó azt  mondta kiengedi az összes kutyát és amelyik oda megy hozzájuk azt a kutya elfogadja gazdinak.Így is lett ő legelőször szaladt oda, pedig amikor még be volt zárva ő ugatott a legjobban.Elmesélték a gondozók,hogy Sámson a neve ezt onnan tudják,hogy a templom ajtajához kikötötte az akkori gazdája ráírt egy papírt a nevével és, hogy sajnálja de nem tudja tovább etetni.Nagyon megvolt rémülve nagyon ugatott és senkit nem engedett be a templomba míg el nem vitték.Először nagyon félt, de aztán hamar rájött,hogy szeretve van, és így birtokba vette az udvart.Addig amíg megérkezett Májló most kettesben őrködnek.Májló rövid története,a férjem a temető kapujába találta egy papír dobozba kitéve és egyszerűen nem bírta otthagyni .Még pici volt kb egy hónapos.Így azóta két fiú kutyánk van, akik a mai nap nagyon élvezték a napsütést teljes hosszában végig feküdték a teraszt a lehető legtöbb napsütést begyűjtve.De nem csak kutyáink napoztak, hanem előbújt téli rejtekhelyéről az aranyhalunk is.Reggel még vékony jég réteg volt a medence tetején de a napocska megoldotta később ezt a kis problémát ,így a halacskánkat is előcsalta.Aki még egy kicsit kába volt de azért fent volt a víz tetején pedig elég félős.Így telt a mai napjuk kis kedvenceinknek, ők is velünk együtt várják már nagyon a tavaszt a zsongást és a szép időt! Legyen holnap is mindenkinek szép napja! Ha jó az idő irány a levegő! Georgina

9 megjegyzés:

autumn írta...

Na most már tudom! :))))

georgina írta...

UV=ezt úgy mondják utcai vegyes,de ez igazából nem zavar senkit mert úgy szeretjük ahogy van mindkettőt.Volt egyébként egy gyönyörű dalmatám lelőtték a vadászok elszökött itthonról,majd egy husky ami egyedi volt úgyanis ő hófehér volt világoskék szemekkel az állatorvos szerint őt ellopták és valószínűsítik külföldre vitték.Tetováltak voltak mindketten,a sok szomorúság miatt döntöttünk és nem bántuk meg az UV kutyákat(őket talán nem lopják)!Cicáink is voltak az egyiket megmérgezték a másikat sajnos egy autó ütötte el.De most nem lehet a kutyák miatt,ők nem szeretik!(sajnos)!

autumn írta...

Szép kutyák! Cica nálunk is van és egyet akkor ütött el az autó, mikor Turbót hazahoztuk. Öröm és szomorúság is volt egyszerre. Lehet, hogy a saját cicát megtűrnék, csak az idegent bántják...

Joe bácsi írta...

Szép kutyák jól tettétek, hogy befogadtátok őket! Bár sok ilyen ember lenne.... :)

georgina írta...

Köszönjük!Nagyon szereti az egész család őket,bár néha nagyon csintalanok,főleg Májló de ő még fiatal.De a cicát egyik se viseli el sajnos!

MJ írta...

Csuda aranyosak a kutyusaitok. Nem baj, hogy UV-k a mi Zsömink is az. No amerre én jártam vasárnap, ott hamar visszabújt volna az aranyhal!...Most, hogy idehaza vagyok és kinézek az ablakon, azt kell mondjam, itt is!

autumn írta...

Nézz be hozzám! Van számodra egy meglepetésem! :)))

batorba írta...

Szia! Eljutottam én is hozzád. Örülök. A kutyás kép nagyon meghatott...eszembe jutott, amikor a mi kutyáink is így szépen kettecskén napoztak a terasz előtt.:-))) Ma már csak Odyka van meg ( drótszörű keverék tacsi). A vizslánk nagyon váratlanul...és azóta sem tudjuk hogyan, de december 30-án elpusztult.:-)) Még a pici lányomnak is feltünt, mert ült az asztalnál egy hete...és ahogyan rakosgattuk ki a csontokat..megszólalt: "Fjakk hol van? Eltünt. Elment. Nincs neki gazsdája." A szivem szakadt meg.
Szóval jövök még és nézem a képeidet a Balatonról, mert nagyon szépek, meg a kutyákat!
Ui.: Nekem amúgy vannak még cicáim is, meg degujaim, me halaim is. Régebben hörik is voltak...de ők hamar elpustulnak és már belefáradtam. Mindig megvisel.:-(
Szép napot, estét neked! És én is várlak vissza hozzám!:-)))

georgina írta...

Kedves batorba!
Köszönöm,hogy meglátogattál és én is nagyon sajnálom a kutyusodat!Igen a gyerekek is érzik és nehezen viselik a kedvencük elvesztését,nagyon meghatott, és jó,hogy azért van egy másik kiskutyus bár tudom nem pótolja a másik hiányát majd csak az idő!Aranyhalam van nekem is,de sajna cicáim nem lehetnek, mert a kutyák nem engedik!Természetesen én is olvaslak mert tetszik a blogod naná,hogy visszatérek!!!!