"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne"
Tamási Áron

"Lent délen meseszép éjjen édes édent remélsz"


2012. szeptember 16., vasárnap

Cortona - Napsütötte Toszkána avagy......ahogy én láttam 2 rész

 Második nap! Az egyik kedvenc könyvem Frances Mayes: Napsütötte Toszkána,c könyv.A szerző az olaszországi Cortona városában vesz házat és ezt folyamatosan újítja fel,s mindeközben elmeséli az életét,jókat főz élményekkel teli kirándulásokat tesz egyszóval aki ezt elolvassa azt teljesen felcsigázza a vágy,hogy ezt látni kell!!! Talán még egy házat is venni kéne??Most ezt szeretném megmutatni mit láttam és ha nyernénk a lottón hát ki tudja........?!!
Egy kis hivatalos tudnivaló: Középkori város 495 méter magasan,amely meredek,keskeny de tiszta kis utcáival uralkodik a völgy felett.A város falak mai is láthatók.(A kilátás innen csodaszép!) Az etruszkok voltak akik e fenséges magaslatot értékelni tudták.A várost nem érinti a modern kori fejlődés,itt megmaradt a romlatlan középkori építészet.Szerintem ez az ami turisták tömegét vonzza mert hiszen ezt(bakancs lista?)nem tudom csak ismételni magam.... látni kell!!!!!
Cortona a távolból
Meglepetés! A városba kocsival nem lehet bemenni a hegy alatt ingyenes parkolók állnak rendelkezésre.Egy pillanatra elgondolkodtunk,hogy ilyen magasra gyalog felmászni de a kíváncsiság nagy úr!!Ekkor jött a meglepetés!!! Szabad térben mozgólépcsők viszik fel az oda látogatót.
Így kényelmes hegyet mászni!!

Az egyik "főtér"

Egy imádni való kis üzlet

Barangolásaink során néha jól jött egy kis árnyék messze volt még az út vége.
Keskeny kis utcák feldíszítve

Hegynek fel,völgynek le szerintem amennyi utcácskát lehetett a nagy melegben mi azt mind bejártuk!

Fentről a város falról a kilátás hát szerintem gyönyörű!

 A meseszép Cortona után (fáradhatatlanok voltunk?!)még délután felkerestük az innen nem messze levő Lago di Trasimeno Olaszország negyedik legnagyobb tavát.Sekély vize tiszta nyáron fürdőzők,csónakázók és szörfösök lepik el. Kr.e.217-ben 16000 római légiós vére festette pirosra,akiket Hannibál seregei mészároltak le a rómaiak egyik legnagyobb vereségével végződő ütközetben.
A tó hatalmas most ugyan mi nem csónakáztunk,csak sétálgattunk a mólón de így is szép volt.Hazafelé az utunkat végig olaj fák szegélyezték,mint ezen a képen itt a tó felett is sok látható.Élményekkel teli nap volt,és még sok csoda várt ránk, az elkövetkező napokban!!!
Folyt! Gina

9 megjegyzés:

Kati írta...

Csodaszép város:) Megkívántattad velem is, bár én a köyeljövőben egz kevésbé napfényes, de syintén csodaszép városba készülök, Londonba, mert a Párom ott dolgozik.

Sütikuckó írta...

Gyönyörű helyen jártatok!Csak ámulok és bámulok!Csodálatos lehetett!Kíváncsian várom a folytatást.Puszi!!

georgina írta...

Kedves Kata!
Nagyon szép hely az biztos,de ahova te készülsz szerintem az is az!Bár én meg Londonban nem voltam remélem eljutok majd egyszer oda,de addig is remélem általad majd megismerem!

georgina írta...

Drága Sütikuckó!
Tartozom egy telefonálással is,de én is csak ámultam ti is gyönyörű helyen voltatok!!!Millió puszi!

georgina írta...

Kedves Beauty and fashion Make Up!
Nagyon köszönöm a kedves szavakat és örülök,hogy itt vagy!!Én is megnézlek téged!

MJ írta...

Szép. Szép képek. :)

georgina írta...

Kedves MJ!
Köszönöm szépen!

Apa54 írta...

http://www.youtube.com/watch?v=0ML7faaP1Wg&feature=related
Ez is az.

georgina írta...

Kedves Apa54!
Igen láttam többször is mert nagyon tetszik,sok igazság van benne!!