"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne"
Tamási Áron

"Lent délen meseszép éjjen édes édent remélsz"


2012. szeptember 25., kedd

Firenze

Montecatini Terme
Egy kis séta
Gyönyörű parkok
3-4nap. Arezzo után továbbutaztunk Montecatini Terme városába.Nagyon szép kis fürdőváros talán Hévízre hasonlít. Ott is a termálvíz hódit és mindenfelé csak szállodák és a fürdő.Sétáló utcák pálmafákkal és csodaszép parkokkal.Egy kis pihenés után irány a város felfedezése,na és egy kis fagyizás az olasz fagyi valami isteni nem gombócos kanállal mérik hanem lapáttal (a csoki a kedvencem)valahogy nagyon eltalálták.......!!!!!!!!
 A pihenő után másnap irány Firenze! Firenze Toszkána régió székhelye és kulturális központja.
Az Arno folyó két partján fekszik,hosszú ideig a Medici család uralta.A várost a "reneszánsz bölcsőjeként"is emlegetik.Belvárosát az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította 1982-ben.
Öreg híd/Ponte Vecchio 1345-ben épült a világ egyik leghíresebb hídjaként tartják számon.A híd oldalaihoz épített úgynevezett  "fecskefészekben" a mai napig ötvösök és aranyművesek munkálkodnak.
A híres Uffizi képtár.1559-1581 között I.Cosimo Medici építette.Tervezője Giorgio Vasari volt.Eredetileg hivatalok számára épült innen a neve Uffizi azaz irodák.Most reneszánsz festők uralják,de a híres Venus szobor is itt látható.

A téren élő szobrok is vannak egy kis adományért egy pillanatra megmozdulnak.

és még több szobor

Neptun kút Neptunusszal,a tritonokkal és négy tengeri istennővel

Santa Croce templom

Fő tér háttérben a hatalmas pályaudvarral

Arno folyó

Michelangelo:(1500-1504)Dávid

Ilyen vonattal utaztunk Montecatiniből Firenzébe


I.Cosimo lovasszobra
Palazzo Vecchio ma városháza 94méter magas a tornya.
Folyt köv.Gina

10 megjegyzés:

Apa54 írta...

Besárgultam.

Akit keresel itt találod: http://vizcseppek.blogspot.hu/

georgina írta...

Kedves Apa54!
Köszi de remélem nem tartósan mert még folytatom!Ez mit jelent,hogy akit keresek itt találom bocsi de nem értettem de ezzel együtt köszönöm mert tetszik és be is regisztráltam hozzá!!

georgina írta...

Kedves Apa54!
Szeretnék egy kis segítséget is kérni ha valakihez be akarok regisztrálni oda mért nem tudom ugyanezt /mást sem/a fényképemet feltölteni?Mindig azt írja nagy a kép.Akkor ide meg hogyhogy jó?

merjoe írta...

Csodás helyeken jártál! Így ki lehet bírni!!!! :)

georgina írta...

Kedves Merjoe!
Köszi,igen én is nagyon bírtam sőt ha tehetném még mennék vissza annyi minden szép hely van még ott!!De majd talán egyszer még eljutok oda!

merjoe írta...

Drága Georgina! :)
Apa54, jól tudta, hogy engem kerestél...
egykori Tameri, a Leporolt aktából. :)

georgina írta...

Kedves Tameri!
Dejó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Megvagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nagyon nagyon örülök neked,ne haragudj,hogy nem jöttem magamtól rá!Már hiányoztál,bár én is eltűntem egy kicsit sok minden változott az életemben és amíg nem tisztult addig a lelkem nem engedett.De most már úgy alakul az életem ahogy én szeretném(remélem)!A fő hogy itt vagy!!!!!!!

georgina írta...

Kedves Apa54!
Mint mindig köszönettel tartozom jó,hogy rátaláltál Tameri-re,és köszi,hogy megosztottad velem!Szeretem az írásait olvasni néha a gondolataimat is leírja!Ez egy boldog vasárnap lett!!!Köszönöm!!!

merjoe írta...

Akkor az elmúlt év mindkettőnk életét felforgatta...de most már letisztultan, reményekkel telve újra itt!! Barátok közt! :)

georgina írta...

Így van nem volt könnyű de túl vagyunk rajta és nagyon jó veletek lenni!!